AstraZeneca a publicat contractul dintre companie și Comisia Europeană, după presiunile oficialilor europeni

Comisia Europeană solicitase luna aceasta publicarea contractului încheiat pe 27 august 2020
Comisia Europeană solicitase luna aceasta publicarea contractului încheiat pe 27 august 2020

Compania farmaceutică AstraZeneca a publicat contractul încheiat cu Comisia Europeană, pe 27 august 2020, după presiunile europenilor pentru mai multă transparență.

Potrivit site-ului oficial al Comisiei, instituția salută atitudinea mai transparentă a AstraZeneca privind participarea sa în Strategia de Vaccinare a Uniunii Europene. „Transparența și responsabilitatea sunt importante pentru a ajuta la clădirea încrederii europenilor și pentru a ne asigura că ne putem baza pe eficiența și siguranța vaccinurilor cumpărate la nivelul UE”, se mai arată în comunicat.

Așa cum se poate vedea în contract, toate statele membre au putut cumpăra 300 milioane doze de vaccin AstraZeneca, cu o opțiune de a adăuga încă 100 de milioane, pentru a fi distribuite în funcție de populația națiunilor. Contractul permite statelor membre să doneze dozele de vaccin unor alte țări cu venituri mici sau medii sau să le redirecționeze către alte țări europene nemembre.

Background: Sursele familiare cu situația spun că AstraZeneca nu va putea să respecte decât un sfert din înțelegere, adică să livreze cu 75 milioane doze mai puține în luna martie decât era inițial planificat. În schimb, președintele CE, Ursula von der Leyen spune că nu acceptă spusele AstraZeneca legate de „cel mai bun efort” de a livra dozele promise fiindcă vaccinul a fost deja dezvoltat. „AstraZeneca ne-a asigurat în contract că nimic nu poate împiedica împlinirea obligațiilor”, a spus președintele Comisiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel