Asteroidul care a luminat cerul Europei a fost prezis. Astronom român: Va intra în atmosfera terestră undeva în nordul Franței / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Președintele Societății Astronomice Române de Meteori a avertizat, cu câteva ore înainte, că un asteroid va intra în atmosfera Terrei.

Azi dimineață, un mic asteroid a intrat în atmosfera Pământului și a fost văzut luminând cerul deasupra Canalului Mânecii, creând un efect uimitor de stea căzătoare.

Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut imagini extraordinare cu asteroidul, care a fost numit Sar2667. A fost pentru a 7-a oară impactul de asteroid a fst prezis în avans. Agenția Spațială Europeană a postat pe Twitter că este "un semn al progreselor rapide ale capacităților globale de detectare a asteroizilor".

Asteroidul a fost anunțat inclusiv în România

Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori, anunța aseară că un asteroid va intra în atmosfera planetei în nordul Franței:

„În această noapte, 12/13 februarie 2023, în mai puțin de 4 ore (acum fiind trecut de ora 2 noaptea), în jurul orei 4:59 Ora României, un mic asteroid de circa 1 metru (un meteoroid mai mare) va intra în atmosfera terestră undeva deasupra nordului Franței, conform unei proiecții realizate de Peter Jenninskens (SETI Institute), și va genera un posibil impact.Informație furnizată de Bill Cook de la NASA Marshall Space Flight Center“, a scris pe Facebook aseară, în jurul orei 2, Valentin Grigore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel