EXCLUSIV  Astea-s ceasurile care îți salvează viața. Coșbuc (SIMAVI), despre beneficiile INCOMENSURABILE dacă le porți

Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte, șef al Diviziei Comerciale SIMAVI, a oferit informații importante despre proiecte cu efecte pozitive în viața oamenilor.

„Suntem o companie care dezvoltă software, integrează software, lucrăm în proiecte de cercetare-dezvoltare, pe Programul Orizont 2020, finanțat de Comisia Europeană. Avem 35 de proiecte în desfășurare. Cinci proiecte vizează spectrul telemedicinei", a spus, vineri, Alexandru Coșbuc-Ionescu, vicepreședinte, șef al Diviziei Comerciale SIMAVI.

Ulterior, a oferit detalii despre un proiect extrem de important: „Follow me este un proiect de cercetare european ce oferă asistență pacienților cu forme de demență, Alzheimer, Parkinson. Avem o implementare la Spitalul Universitar de Urgență din București, cu rezultate foarte bune. Pacienții poartă ceasuri inteligente care monitorizează nouă parametri biologici. Există și senzori de mișcare, de accelerație. Parametrii sunt colectați și transmiși către un server, unde aplicația noastră interpretează în timp real datele primite de la senzori. În momentul în care inteligența artificială detectează tipare de funcționare anormale, trei citiri consecutive, se transmit alerte către aparținători și personalul medical. Se deschide un canal de comunicare audio-video. Medicul poate oferi indicații, eventual poate trimite și o salvare."

„Pentru aparținători, e foarte important, deoarece se face și localizarea pacienților. Vorbim de pacienți cu probleme de orientare. Noi am definit împreună cu aparținătorii un perimetru în aplicație. În momentul în care pacientul iese din zona respectivă, atunci el este ghidat prin GPS spre casă. De asemenea, se ia legătură cu aparținătorul", a explicat Alexandru Coșbuc-Ionescu.

Sistemul are beneficii mari pentru pacient. „E mult mai confortabil decât să stai în spital pe termen lung. De asemenea, scade presiunea pe sistemul sanitar", a adăugat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „TELEMEDICINA - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical și DC Business.

Dezbatere DC Media Group

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel