Astăzi se decide cine e şeful ştirilor TVR: jurnalistul Claudiu Lucaci sau marioneta Rodicăi Culcer

lucaci claudiu
lucaci claudiu

Un concurs cu miză deosebit de mare, dar şi cu un final previzibil se va desfăşura astăzi în TVR. În joc se află postul de Director al Departamentului de Ştiri, poziţie importantă în controlul politic al televiziunii publice.

Claudiu Lucaci, tvrÎn prezent, postul este ocupat interimar, prin numire, de Anca Lăzărescu, care se legitimează prin faptul că este omul de încredere al Rodicăi Culcer, directoarea Direcției de Emisiuni Informative și Sport. Adică un fel de Traian Băsescu al TVR. Misiunea Ancăi Lăzărescu va fi una ingrată, gen Boc, fiindcă ea va răspunde de toate scandalurile pe care partizanatul conducerii TVR le va stârni. Inițial, la concurs nu s-a înscris nimeni, mai ales că Rodica Culcer urmează să facă parte din comisie.

Totuşi, un jurnalist din vechea gardă a televiziunii publice a riscat să adâncească ruptura cu noua echipă instalată de Cotroceni. Claudiu Lucaci se va prezenta la un concurs cu finalul cunoscut dinainte. Demersul nu este unul inutil. El va dovedi că există alternativă, iar Comisia de concurs şi actualul C.A. rămân fără scuza că ”nu am avut pe altcineva”, când va exploda în Parlament bomba managerială a mandatului Lăzescu. În ultimele săptămâni, numărul celor aduși de Rodica Culcer, pe posturi bine plătite, a ajuns la 30 de oameni.

Ei nu au contracte decât pe perioade determinate, pentru a nu isca un scandal monstru, dar a început o mișcare de ”împământenire” prin concursuri discrete, care să-i așeze definitiv în schema bine plătită a TVR.  Deja, TVR se află într-o gaură financiară fără precedent, iar politicile editoriale prin care Puterea își instalează oamenii nu au cum să echilibreze bugetul, în vreme ce audiența se prăbușește. Înlocuirea Monicăi Ghiurco de la știrile de pe programul 2 cu prietena Rodicăi Culcer de la B1, Lidia Dilă, a redus drastic audiența canalului, iar știrile TVR1 sunt la o cotă dezastruoasă.

Parlamentul trebuie să avizeze bugetul TVR și dacă nu aprobă Raportul de activitate, directorul general este demis. Răspunderea poate fi însă și materială, după schimbarea majorității PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel