Astărăstoaie: Doar Colegiul Medicilor poate ridica dreptul la liberă practică al cadrelor medicale

medic
medic

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat că doar nicio autoritate în afară de cea pe care o conduce nu poate ridica dreptul la liberă practică al medicilor.

Vasile Astărăstoae a declarat că dosarele de pensionare în cazul cărora autorităţile ar fi constatat că au fost încheiate fără justificare de către medici vor fi înaintate Colegiul Medicilor, care va decide, în funcţie de gravitatea faptelor, măsurile care se impun asupra cadrelor medicale respective.

"Dosarele vor fi înaintate Colegiului Medicilor, pentru că doar noi ne putem pronunţa asupra dreptului de liberă practică. Nicio altă instituţie nu are acest drept. Am înţeles că cei de la Guvern ar fi revenit, iar în hotărârea Executivului se precizează clar acest lucru. În orice caz, dacă Guvernul spune că pământul trebuie să fie plat, asta nu înseamnă că aşa va şi fi", a precizat şeful CMR.

Surse oficiale, citate de Mediafax, au declarat că Guvernul a decis ca medicii care vor semna dosare de pensionare pe caz de boală, care ulterior se dovedesc că au fost încheiate fără justificare, vor rămâne fără drept de liberă practică.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că o treime din totalul celor 80 la sută dosare de pensionare pe caz de boală verificate de Guvern erau încheiate ilegal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel