Assad atac chimic. Cauze, explicații. De ce ar fi ordonat Bashar al-Assad atacul

Publicația britanică The Guardian oferă o serie de explicații pentru care Guvernul lui Bashar al-Assad ar fi comandat atacul chimic din Siria, în ciuda faptului că oficialii neagă acest lucru. 

Forțele guvernamentale siriene și-au învins oponenții și i-au alungat în regiunea Idilib, acolo unde a avut loc atacul chimic. Înfometați și alungați din enclavelel lor într-o regiune unde se află și teroriști Al Qaeda, armata siriană menține o prezență militară însemnată și se folosește de scuza teroristă pentru a ataca fără menajamente în scopul protejării civililor, relatează The Guardian. 

Dr Monzer Khalil, responsabilul regional pentru sănătate din regiunea Idilib spune că astfel de tactici extreme vin să demnostreze superioritatea guvernului și să demoralizeze rebelii.

"Ne face să simțim că suntem învinși și că nimeni nu va face nimic pentru noi," a declarat doctorul Khalil care a asistat zeci de victime în urma atacului chimic. 

Bente Scheller, directorul fundației Henrich Boll, care acționează în Orientul Mijlociu oferă o altă explicație care ar demonstra că atacul chimic este 'opera' guvernului sirian: 

"Vor să împrăștie mesajul că oamenii sunt la mila lor: Nu cereți ajutorul internațional pentru că nu va proteja nici măcar un copil. Nu vedeți, nimeni nu se implică," a spus Scheller.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel