Asocierea dintre Primăria Oradea și RCS&RDS, pentru disitribuirea de energie electrică, este ilegală

RCS&RDS
RCS&RDS

Asocierea dintre Primăria Oradea și compania RCS&RDS, pentru distribuirea de energie electrică, este ilegală, potrivit Prefecturii Bihor, care a analizat hotărârea Consiliului Local.

Potrivit legislaţiei în vigoare, Electrica are drept exclusiv pentru distribuţia de energie electrică, având licenţă de distribuţie obţinută de la ANRE în anul 2002 şi prelungită pe 25 de ani în decembrie 2014, iar de la Ministerul Economiei a obţinut un contract de concesiune pentru reţele în anul 2005, pe o perioadă de 49 de ani, scrie Vocea Transilvaniei.

CITEȘTE ȘI: Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, pornește o nouă afacere, fără legătură cu comunicațiile și televiziunea

Potrivit prefectului Claudiu Pop, Prefectura a retrimis hotărârea Consiliului Local Oradea pentru a fi revocată. Electrica a sesizat nelegalitatea hotărârii, după care a cerut un punct de vedere de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Nici juriştii Prefecturii nu sunt de acord cu respectiva hotărâre, ba mai mult, consideră că adoptând hotărârea privind asocierea dintre municipalitate şi cele două firme, Consiliul Local Oradea „şi-a depăşit atribuţiile", deoarece această problemă este reglementată la nivel central de Ministerul Economiei şi ANRE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel