Urmărește emisiunea live


Asociație elevi: După ce că ne lasă fără transport, Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Asociația Elevilor din Constanța susține că nu a primit aprobare pentru a protesta luni.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) susține că nu a primit aprobare pentru a protesta luni în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței premierului Florin Cîțu. Elevii sunt nemulțumiți deoarece nu este decontat transportul gratuit.

„Acum aproximativ o lună, în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean, Mihai Lupu a afirmat cu tărie faptul că nu a acordat timp de 7 luni (acum 8, se fac în curând 9) transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat. Joi, pe 22 iulie, am participat la o dezbatere publică pe tema transportului județean. În cadrul dezbaterii, directorul economic al Consiliului Județean a continuat să sustină aceleași afirmații. Având în vedere lipsa de comunicare a decidenților, suntem nevoiți să devenim noi facilitatorii comunicării”, a declarat Ariana Dudună, președintele AEC.

Conform acesteia, luni, de la ora 17.30, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței lui Florin Cîțu, Asociația Elevilor din Constanța intenționa să protesteze, solicitând asigurarea gratuității transportului județean.

„Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest. Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ. Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?”, mai spune președintele AEC.

Conform acestuia, acțiunile autorităților arată „o degradare a democrației”.

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic”, a mai spus Ariana Dudună, notează Mediafax. Ea a anunțat că AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac, „dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel