Asociația VeDem Just a sesizat CNCD în legătură cu declarațiile lui ÎPS Teodosie despre femei

Asociația VeDem Just a anunțat, sâmbătă, că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei.

Sesizarea a fost făcută de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

„Membrii asociației VeDem Just consideră discriminatorii aceste declarații făcute de un înalt cleric român ortodox și membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și solicită CNCD constatarea comiterii contravenției prevăzute de dispozițiile art. 15 din OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată”, spun cei de la Asociația VeDem Just, notează Mediafax. 

Ei consideră, totodată, că este foarte important ca declarațiile și informațiile emise de reprezentanții instituțiilor și entităților publice să conțină informații corecte, neutre, de susținere a acestor drepturi, iar comunicările în spațiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut o remarcă mai puțin obișnuită, joi, când a încercat să explice de ce nu e discriminatoriu faptul că o femeie nu poate avea roluri importante în biserică: „Ea a început păcatul”, a spus ierarhul.

„Femeii i s-a spus: în dureri vei naște fii. Dacă nu păcătuia n-ar fi născut în fii în dureri. Toate acestea lămuresc diferența dintre bărbat și femeie și iată, ca să arate că nu este discriminare, Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat ca bărbat. Și Sfântul Sfinților este bărbat”, a mai spus ÎPS Teodosie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel