Urmărește emisiunea live


Asistentul Victoriei Nuland, critici dure pentru folosirea OUG

Asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa și Eurasia, Hoyt Yee, a declarat că folosirea ordonanțelor de urgență creează incertitudine, sperie investitorii și stagnează creșterea economică. Yee se află zilele acestea la București, unde va participa la o conferință dedicată bunei guvernări, transparenței și anticorupției și în societățile post comuniste, organizată de Institutul Aspen în România, Mișcarea România Noastră, SAR, Parlamentul României și FPDL.

"Noi toţi împărtăşim un obiectiv comun, consolidarea relaţiilor dintre ţările noaste şi întărirea securităţii şi prosperităţii cetăţenilor noştri. Evenimentul de astăzi este parte a unor eforturi extinse de a atinge acest obiectiv, prin concentrarea pe modul în care România poate implementa planul de acţiune privind îmbunătăţirea mediului de afaceri. Planul de acţiune al României constă într-un un set de măsuri incluzând o mai mare transparenţă şi predictibilitate, condiţii pe care oamenii de afaceri americani şi europeni le aşteaptă", a declarat Hoyt Yee, la seminarul pentru evaluarea impactului modificărilor legislative cu tema "Promovarea Parteneriatului Strategic Economic şi Comercial", scrie Mediafax.

Hoyt Yee a atras atenţia, totodată, asupra faptului că regulile jocului pot afecta unele afaceri, iar surprizele pot fi costisitoare pentru mediul de afaceri şi pentru guvernare.

Ambasada SUA, prima reacție la OUG pentru migrația primarilor

"Un principiu cheie al unui mediu de afaceri transparent şi predictibil este ca atunci când guvernul ia în considerare noi reglementări şi noi legi să evalueze mai întâi posibilul impact asupra actorilor, inclusiv prin consultarea acestora. În afaceri ca şi în guvernare surprizele pot fi costisitoare. Schimbările bruşte ale regulilor jocului pot leza serios unele afaceri, în timp ce pe altele le pot favoriza, prin crearea unor condiţii inegale pe care afacerile serioase încearcă să le evite", a declarat Hoyt

Totodată, oficialul american a avertizat că folosirea ordonanţelor de urgenţă "creează incertitudine, subminează răspunderea, sperie investitorii străini şi stagnează creşterea economică".

El a precizat că România a adoptat o serie de legi fără a face înainte o evaluare de impact comprehensivă, precum Legea audovizualului. "Legea distorsionează piaţa oferind un avantaj instituţiilor mari în negocierile cu companiile de publicitate, în timp ce firmele mici sunt afectate negativ. Astfel de măsuri discriminatorii pot contribui la modul în care este percepută corupţia şi pot diminua competitivitatea", a subliniat Hoyt Yee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel