ASISTENTA, obligatoriu INVITATĂ la nunți, după 1 iunie. Cum arată revenirea la normalitate

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Nunţile după relaxarea restricţiilor ar putea aduce un nou invitat la petrecere. Mai exact, s-ar putea ca la eveniment să fie nevoie şi de prezenţa unei asistente medicale. 

La nunți, pe lângă lăutari, mirii ar putea să fie nevoiți să invite și o asistentă medicală pentru recoltarea probelor biologice. Mai exact, accesul invitaților la petrecere ar putea fi condiționat de un test COVID-19 negativ, ori de dovada vaccinării. 

”Dacă lucrurile vor sta așa, suntem foarte bucuroși. Asta înseamnă că eforturile noastre chiar au dat roade. Are sens ca, pe lângă persoanele vaccinate, care nu sunt suficiente în acest moment, să aibă acces și cei care dovedesc că nu au COVID în ziua evenimentului ori cei care dovedesc că au trecut prin boală. 

În ceea ce privește prezența unei asistente medicale, sau a unui cadru medical, este evident că ne asumăm cu toții că acesta nu va fi un an obișnuit, așteptăm normele autorităților privind implementarea efectivă a acestui triaj de la nunți sau evenimente”, a declarat Dora Pătrașcu, organizator nunți, pentru Antena3

Revenirea la normalitate după 1 iunie: Nunţi doar pentru persoane vaccinate

Conform unor surse, comitetul interministerial pentru relaxarea restricţiilor ia în calcul permiterea desfăşurării unor evenimente precum nunţile şi botezurile după 1 iunie, pentru mai mult de 20 de persoane, dar numai dacă acestea sunt vaccinate sau pot dovedi că nu sunt infectate cu noul coronavirus. 

VEZI ŞI Revenirea la normalitate. Relaxările de la 1 iunie, lista completă. Document- surse Antena 3

Premierul Florin Cîţu a spus că, în opinia sa, "persoanele vaccinate, care nu reprezintă un pericol de sănătate, ar trebuie să beneficieze de o viaţă normală". Acesta nu a spus dacă este vorba de persoane vaccinate cu o singură doză sau cu ambele. 

VEZI Florin Cîțu: Persoanele care s-au vaccinat ar trebui să beneficieze de o viață normală

În ultimele luni, mai multe petreceri, nunţi şi botezuri au fost oprite de poliţişti, acestea fiind organizate ilegal, cu prea multe persoane şi fără respectarea normelor de siguranţă. Astfel, relaxarea măsurilor ar putea permite revenirea la normalitate pentru o industrie extrem de afectată. 

VEZI ŞI Nuntă în Mogoșoaia. Localnicii au sunat la 112, dar fără succes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel