Asistentă medicală, ameninţată cu moartea de un pacient în curtea spitalului

Ambulanta
Ambulanta

O asistentă medicală din Bacău a fost ameninţată cu moartea de un pacient chiar în curtea spitalului judeţean. Bărbatul a fost cu greu imobilizat şi dus la psihiatrie. 

Un bărbat de 64 de ani, pacient al Spitatului Judeţean Bacău, a ameninţat cu moartea, în noaptea de duminică spre luni, o asistentă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ), după ce a fost transportat din Unitatea de Primiri Urgenţe a unitătii medicale către o altă secţie.

Potrivit managerului SAJ Bacău, Aura Creţu, bărbatul fusese adus la UPU tot de către un echipaj al Ambulanței, cu ceva timp înainte, dar pentru că refuzase consultul, medicii au decis transferul către o altă secţie a spitalului.

„Am fost solicitaţi să transferăm un pacient de la UPU la o altă secţie, am preluat pacientul şi când s-a deschis uşa să coboare a devenit agresiv, a început să o ameninţe pe asistentă că îi taie gâtul, avea în mână un buletin cu care o tot ameninţa. Ambulanţierul a reuşit să o scoată pe asistentă din ambulanţă, au intervenit şi cei de la Psihiatrie şi cei de la paza spitalului şi l-au imobilizat. Colegii mei nu au fost răniţi, mai mult s-au speriat. Bărbatul când s-a agitat a deteriorat aparatura medicală din ambulanţă, un aspirator care era lângă uşă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Aura Creţu, conform mediafax. 

S-a făcut plângere la poliţie 

Potrivit acesteia, pe timpul transportului pacientul nu a fost agresiv, drumul durând aproximativ 5 minute, prin curtea spitalului.

Conducerea SAJ Bacău a făcut şi o plângere la poliţie. „Se efectuează cercetări pentru săvărşirea infracţiunii de distrugere", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Acesta este primul caz din acest an când un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bacău este agresat de un pacient. Anul trecut, în Ajunul Crăciunului, o asistentă a fost lovită cu pumnii la nivelul feţei de către un bărbat, iar acum doi ani un ambulanţier agresat de un pacient a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel