Asistenta de la maternitatea Giuleşti a fost eliberată

smurd
smurd

Asistenta medicală de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci, a fost pusă în libertate, în urma deciziei de luni a Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti, care a admis o cerere în acest sens, informează Mediafax

în 24 august. În 15 septembrie, Judecătoria sectorului 6 prelungitse cu 30 de zile, mandatul de arestare preventivă a asistentei medicale de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă, în urma incendiului care a provocat moartea a şase bebeluşi şi rănirea altor cinci.

Florentina Cîrstea, asistenta medicală pusă sub acuzare pentu că a lăsat nesupravegheat salonul bebeluşilor, a făcut recurs la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a respins contestaţia. Ulterior, asistenta a făcut o cerere de eliberarea condiţionată, iar luni Judecătoria i-a admis solicitarea. Parchetul poate face recurs.

Între timp, anchetatorii au primit rezultatele expertizelor dispuse în dosar, implicit pe cele privind necropsiile bebeluşilor.

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală şi faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima.

Şase bebeluşi au murit şi cinci sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august la Maternitatea Giuleşti. Cei cinci bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, au fost internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel