Asistență MOLDOVA. Președintele Parlamentului răbufnește la adresa unui eurodeputat român

Cristian Preda
Cristian Preda

Inițiativa lui Cristian Preda de condiționare politică a acordării unui sprijin financiar de 100 de milioane de euro către Republica Moldova a fost taxată de Președintele Parlamentului de la Chișinău.

„Aș vrea să mă refer la tentativa a unui eurodeputat, Cristian Preda, care a încercat o rezoluție în Parlamentul European prin care să blocheze finanțarea macro-financiară pentru Republica Moldova. Vreau să remarc faptul că acest individ își urmărește propriile interese sau interesele unor partide și pune mai presus aceste interese decât cetățenii Republicii Moldova”, a declarat în cadrul unui briefing Andrian Candu, Președintele Parlamentului de la Chișinău, potrivit UNIMEDIA.

Candu acuză interese obscure de partid

Candu afirmă că Preda, profesor de politologie ales în Parlamentul European pe listele PMP, ar știrbi din încrederea pe care cetățenii moldoveni o au față de România: „Aș vrea să adresez acestui individ să înceteze, deoarece întotdeauna, în România a existat permanent o susținere pentru Republica Moldova indiferent de culoare politică. Și există o percepție în RM față de suportul oferit de România. Dar din cauza unor indivizi precum Preda și alte persoane, nu am să le dau nume, încearcă să intimideze, să șantajeze, să condiționeze altfel decât se condiționează o asistență financiară, există deja schimbări în percepție. Și de aceea mă adresez domnului Preda să înceteze să pună interesele de partid mai presus de relațiile RM-UE”.

Inițiativa lui Cristian Preda

Sursa citată amitește că Republica Moldova a fost subiect de discuție în cadrul ședinței din 12 aprilie a Parlamentului European. Partidul Popular European (PPE), la inițiativa lui Cristian Preda, a propus o rezoluție care prevede impunerea unor condiții politice pentru acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro din partea UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel