EXCLUSIV  Asigurările, „umbrele de protecție“ pentru români. Daniel Apostol (ASF): Educația financiară trebuie să vizeze nevoile cetățenilor

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Daniel Apostol, director la Direcția Comunicare și Educație Financiară în cadrul ASF, a vorbit despre nevoia ca cetățenii să-și facă asigurări de viață și de sănătate.

Daniel Apostol, director la Direcția Comunicare și Educație Financiară în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, a explicat cât de important este pentru cetățeni să fie asigurați, pentru a beneficia de o „umbrelă de protecție“ atunci când necesitățile și nevoile le pot fi afectate.

„Sistemul de asigurări de viață a încheiat anul trecut cu un record privind plățile efectuate în contul deținătorilor de contracte. De asemenea, în perioada pandemiei am constatat o sporire a numărului cetățenilor care s-au îndreptat către produsele de asigurări de viață și asigurări de sănătate, o consecință firească a unui grad de conștientizare mai deplină, mai sporită a riscurilor la care ar trebui să facem față.

Din această perspectivă a conștientizării riscurilor și a umbrelelor de protecție pe care le putem avea, abordarea educației financiare vine mănușă, din perspectiva protecției consumatorilor, la sporirea aptitudinilor pentru a reuși să participe la însănătoșirea vieții lor financiare.

Educația financiară se axează pe obiective care să meargă spre nevoile de bază ale cetățenilor. Noi ne propunem construcția unui mediu de învățare pe mai multe tipuri de consumatori, de la cei actuali, la cei potențiali și considerăm că sporirea gradului de educație financiară, fiind un interes național comun tuturor, trebuie să vizeze în mod concret și necesitățile persoanelor în relație cu viața financiară și economică“, a spus, la DC News, la conferința „Asigurările de viață: Stimul pentru economie, sprijin pentru consumatori pe timp de criză“, Daniel Apostol, director la Direcția Comunicare și Educație Financiară în cadrul ASF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel