EXCLUSIV  Asigurările și educație financiară în România. Anca Dragu a spus ce a pățit în Belgia cu copilul: Explicația era foarte simplă

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Anca Dragu, senator al României, a vorbit despre nevoia de educație financiară în România, care să se bazeze pe programe de care copiii să beneficieze încă de la cele mai fragede vârste.

Anca Dragu, senator din partea USR, a fost invitată la dezbaterea „Asigurările de viață: Stimul pentru economie, sprijin pentru consumatori pe timp de criză“, la DC News, unde a vorbit despre nevoia de educație financiară în sistemul de învățământ românesc:

„Asigurările țin de nivelul de dezvoltare și de standardul de viață al unei societăți. Dacă ne uităm la sistemul european, el este mai puțin dezvoltat decât peste ocean și s-a dezvoltat în jurul unor obligații legislative. Cea mai dezvoltată asigurare în România este RCA-ul, pentru că este obligatorie prin lege.

De exemplu, în Belgia, școala îmi cerea să fac asigurare de răspundere civilă pentru copil. Explicația era foarte simplă: Dacă aruncă o piatră sau o minge și sparge un geam ori rănește pe cineva, trebuie ca persoana vătămată să fie asigurată. Avem aceste situații care în alte țări sunt dezvoltate fie prin educație, fie prin cadru legislativ.

Trebuie să începem de la grădiniță și întâmplarea face să fi participat la un internship în SUA, despre cum se predă economie în liceele de acolo. Era cu totul alte metode de predare și mărturisesc că și eu mai folosesc acele metode când predau teorie economică.

De asemenea, tot acolo am văzut preocupările FED-ului de a merge pe linia educației financiare. FED-ul avea niște broșuri cu desene despre tot ce înseamnă economie. Aceste broșuri erau distribuite încă de la grădiniță. În momentul în care copilul crește cu aceste informații, atunci când ajunge adolescent și adult, le va folosi, plus că le vede și în familie, la părinți. Partea de educație este una extrem de importantă și noi, în România, ar trebui să punem accent“, a spus, la DC News, Anca Dragu, senator al României.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Asigurare plată studii. Valentin Ionescu (ISF): Poate contribui la finanțarea educației copilului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel