EXCLUSIV  Asigurările auto. Broker cu 20 de ani vechime, șocat de "aberațiile" întâlnite: A ajuns la Antifraudă

Ema Apostu / 06 feb 2020 / 11:21 Salveaza PDF Comentarii

Antonio Souvannasouck, preşedintele Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare din România (PRBAR), a vorbit despre tergiversările întâlnite în domeniul asigurărilor auto și a povestit cum dosarul său de daună a ajuns la Antifraudă, la evenimentul”Quo Vadis piața de asigurări în 2020!”, organizat de DC Media Group împreună cu Fundaţia Institutul de Studii Financiare.

"În ciuda cifrelor pe care asiguratorii ni le dau - şi sunt reale -, rata daunei combinate pe asigurările generale este de 108%. Asta înseamnă că asiguratorii plătesc daune, dar problema este când le plătesc. Dincolo de întârzierea la constatarea de daune, la un caz simplu de spargere a unui geam, constatarea este în cinci zile. La fel, pentru o oglindă retrovizoare.

O altă tergiversare, un fapt care mi s-a întâmplat mie. Maşina parcată, lovită într-o intersecţie. Evident, merg pe poliţa RCA şi asiguratorul îmi spune că dosarul de daună este la Antifraudă. Nu m-am simţit confortabil ca, după 20 de ani de activitate - maşina fiind pe numele meu, nu al firmei - dosarul să ajungă la Antifraudă. Acestea sunt tergiversări care există în piaţă şi astăzi şi fac ca acel consumator de asigurări să se simtă neoconfortabil în ceea ce privește acest instrument financiar: asigurarea", a spus Antonio Souvannasouck, președintele PRBAR.

 Declarațiile complete, în materialul video de mai jos:

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29