ASF. Reducerea impozitului investitorilor de pe piața de capital va atrage micii investitori

Sursă foto: Pexels (Oleg Magni)
Sursă foto: Pexels (Oleg Magni)

Autoritatea de Supraveghere Financiară afirmă că legea adoptată de Parlament prin care se reduce impozitul pentru investitorii de pe piața de capital va fi o veste bună pentru micii investitori.

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susține că adoptarea de către Parlamentul României a Legii privind reducerea impozitului pentru investitorii de pe piața de capital va încuraja micii investitori.

Conform unui comunicat al ASF, noua lege oferă o perspectivă diferită în ceea ce privește dezvoltarea pieței de capital autohtone, având în vedere că simplifică aspecte de ordin fiscal ce puteau constitui bariere pentru accesul la bursă al populației.

Debirocratizarea investițiilor

Facilitățile oferite prin intermediul noii legi vor încuraja cu siguranță micii investitori, impozitarea la sursă ducând la o debirocratizare a declarării veniturilor obținute din investițiile pe piața de capital, dar și la o ușurare a poverii fiscale. Mai mult, susțin reprezentanții ASF, legea reprezintă un factor care va susține implicarea pe termen lung a investitorilor de retail în tranzacțiile bursiere.

„Prevederile noii legi dedicată pieței de capital vor genera cu siguranță un interes crescut în rândul celor care nu au abordat, până acum, piața de capital și vor transforma bursa într-un instrument și mai atractiv pentru finanțarea companiilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară a contribuit la conturarea acestui nou cadru legal, cu implicații semnificative pentru dezvoltarea pieței de capital pe termen lung”, a declarat Nicu Marcu, președintele ASF.

Sebastian Burduja: Românii ar câștiga mai mult aşa

Sebastian Burduja, inițiatorul proiectului legislativ, informează: "Stimularea cererii prin reducerea poverii fiscale și a birocrației pentru investitorii pe piața de capital este o măsură liberală, pro-piață, un mare pas înainte spre o economie românească competitivă și puternică. Totodată, inițiativa noastră este perfect complementară măsurilor de stimulare a ofertei pe bursă, asumate de România prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR): finalizarea listării unui pachet de până 15 % din acțiunile Hidroelectrica, până în al doilea trimestru din 2023, în cadrul măsurii de îmbunătățire a guvernanței corporative a întreprinderilor de stat din sectorul energetic, respectiv o schemă de minimis pentru susținerea listării IMM-urilor românești."

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel