ASF a redus cota contribuţiilor brute încasate de administratorii Pilonului II

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis reducerea cotei percepută de ASF din valoarea contribuţiilor brute încasate de administratorii fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) de la 0,3% la 0,25%, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Conform documentului, Consiliul ASF a decis, în şedinţa de miercuri, modificarea şi completarea Regulamentului nr. 16/2014 privind veniturile ASF. Modificările vizează, în general, alinierea politicii de taxe şi comisioane la noile prevederi legislative în domeniul pieţelor financiare. 

Principala schimbare se referă la reducerea cotei percepute de ASF din valoarea contribuţiilor brute încasate de administratorii fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II), prevăzută la lit. c) de la punctul 1 din Anexa nr. 2 a Regulamentului, de la 0,3% la 0,25%.

Regulamentul nr. 16/2014 va fi publicat pe site-ul ASF (www.asfromania.ro), în consultare publică, pentru o perioadă de 10 zile.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. 

Vezi și: ASF: Este necesară dezvoltarea unor mecanisme de investiții în infrastructură 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel