Șase avioane cu români, spre Turcia. Nu putem vorbi de un caz de forță majoră

Consultantul în turism Traian Bădulescu a precizat că Antalya și riviera turcească sunt o lume separată de problemele din Ankara și Istanbul. El atrage atenția că touroperatorii nu au niciun motiv să anuleze vacanțele spre aceste destinații. Mai mult, șase avioane cu români ajung astăzi pe riviera turcească. 

Iată articolul scris de Traian Bădulescu, pentru dcnews.ro: 

"În cazul Turciei, pot spune că la ora actuală, 6 curse charter dinspre Bucureşti, Iasi, Cluj, cu turişti români, au ajuns în Antalya şi Bodrum sau sunt pe cale să decoleze. Situatia este sub control în cazul rivierei turceşti de la Marea Mediterană şi Marea Egee. Atât timp cât cursele charter au fost lăsate să decoleze din România şi cât timp li se permite aterizarea pe aeroporturile din Turcia, nu putem vorbi de un caz de forţă majoră. Românii care aleg Antalya îşi petrec majoritatea timpului în resorturile în care sunt cazaţi, unde au tot ce le trebuie la dispoziţie. Sper, fireşte, ca situaţia politică din Turcia să se stabilizeze cât mai repede, poate chiar azi. Statul turc câștigă enorm din turism şi realizează că poate pierde mult dacă această industrie este afectată. Din păcate, Istanbul şi Ankara s-au confruntat cu probleme în ultimul an si jumătate, însă Antalya şi riviera turcească în general reprezintă o lume separată şi oarecum izolată de problemele din cele două mari metropole ale Turciei. Recomand românilor să evite zonele aglomerate din marile oraşe din Turcia şi să îşi petreacă timpul, în aceste zile, în hotelurile unde sunt cazaţi.

Touroperatorii români au achitat, în marea lor majoritate, sejururile către hotelurile din Turcia. Deşi nu putem vorbi de forţă majoră, au fost şi turişti care au renunţat să mai plece în Antalya, iar touroperatorii încearcă, în măsura în care este posibil, să îi reruteze pe alte destinaţii alternative,în funcţie de disponibilitate. Însă marea majoritate a turiştilor români care au ajuns astăzi în Antalya sunt liniştiţi iar viaţa turistică se desfăşoară normal. Pe pagina de facebook a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) există fotografii cu turiştii ajunşi la destinaţie. Sunt sigur că dacă se va restabili liniştea în Turcia azi-mâine, nu va mai exista nicio temere, cel puţin în privinţa Antalyei.

Aş dori să precizez că touroperatorii români nu sunt inconştienţi şi nu doresc, cu orice preţ, să salveze destinaţia Antalya. Doar că la ora actuală turiştii nu au motive de panică în legătură cu riviera turcească. În cazul Egiptului şi al Tunisiei, alte destinaţii care aduceau bani buni agenţiilor de turism, touroperatorii românni au renunţat imediat la cursele charter, când au realizat că situaţia socio-politică este gravă. Însă Turcia este stat membru NATO, partener al UE, cu un puternic sprijin din exterior". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel