Șase aleşi locali şi-au pierdut funcţiile. Decizia ANI

Agenţia Naţională de Integritate anunţă că au fost revocate mandatele a şase aleşi locali, aflaţi sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de trei ani, ca urmare a încălcării regimului juridic al incompatibilităţilor sau al conflictelor de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au solicitat instituţiilor competente (prefecturi sau consilii judeţene/ locale) revocarea din funcţie a şapte persoane, care au fost validate pentru exercitarea mandatelor de aleşi locali (2016 - 2020), deşi potrivit dispoziţiilor art. 25 din Legea nr. 176/2010 aceştia se aflau sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică.

Au fost revocate mandatele următorilor aleşi locali: Mihai Mihăeşteanu Marin (primar, Sprâncenata, judeţul Olt) - incompatibilitate; Ion Iancu (viceprimar, Gornet-Cricov, judeţul Prahova) - incompatibilitate; Pîrvu Pîrvu (consilier local, Tuzla, judeţul Constanţa) - incompatibilitate; Vasile Paşca (consilier judeţean în CJ Satu Mare) - incompatibilitate; Constantin Croitoru (consilier local, Crîngeni, judeţul Teleorman) - incompatibilitate; Nicolae Drăghici (consilier local, Glavile, judeţul Vâlcea) - incompatibilitate.

Pe de altă parte, în cazul lui Sorin Scutariu, viceprimar al comunei Mitoc, judeţul Botoşani, pentru care ANI a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă, Consiliul Local Mitoc a respins, prin vot secret, aplicarea revocării din funcţia de viceprimar, în şedinţa din data de 15 septembrie 2016. Agenţia Naţională de Integritate susţine că va depune toate diligenţele necesare pentru punerea în aplicare a sancţiunilor disciplinare şi în cazul viceprimarului Sorin Scutariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel