ASE, precizări despre prezenţa în clasamentele internaţionale. TOT ce trebuie să ştie candidanţii

Precizări oficiale ale ASE în legatură cu prezenţa Academiei de Studii Economice din București în clasamentele de profil.

În legătură cu apariția, în data de 9 iunie a.c., pe un cunoscut portal de știri, a articolului "Unsprezece universități românești incluse în clasamentul internațional al universităților 2020-2021 realizat de Times Higher Education/ ASE a ieșit din clasament/ Top 5 universități din lume” și întrucât acesta aduce un grav prejudiciu de imagine Academiei de Studii Economice din București, în plină perioadă de promovare a ofertei educaționale în vederea desfășurării Admiterii 2020, ASE face următoarele precizări:

Referința, la care se face link chiar în textul acestui neprofesionist și agresiv material la adresa Academiei de Studii Economice din București, nu este clasamentul Times Higher Education World University Ranking, cum incorect (sperăm, nu intenționat) se anunță în titlu, ci cvasinecunoscutul CWUR, realizat de The Center for World University Rankings, organizație înființată în Arabia Saudită, în prezent cu sediul în Emiratele Arabe Unite (https://cwur.org/2020-21.php).

"ASE nu a solicitat niciodată respectivei organizații să o includă în rândul universităților pe care le evaluează"

Întrucât acest clasament nu se încadrează în standardele de promovare ale Academiei de Studii Economice din București, ASE nu a solicitat niciodată respectivei organizații să o includă în rândul universităților pe care le evaluează. Având în vedere, însă, că titlul și conținutul pseudoarticolului agresiv, publicat astăzi, pretind a se referi la cu adevărat prestigiosul Times Higher Education World University Ranking, precizăm că ASE este prezența cu cea mai spectaculoasă ascensiune dintre universitățile românești în cea mai recentă ediție, din 12 septembrie 2019, a acestui clasament și că ocupă locul I în România, la egalitate cu Universitatea Babeș-Bolyai.

Această performanță a fost anunțată în Comunicatul de presă al ASE din data de 12 septembrie 2019, care a și fost preluat de portalul care a găzduit astăzi, în mod regretabil, acest articol denigrator la adresa imaginii Academiei de Studii Economice din București. Pentru informații complete, privind poziția universității noastre în clasamentele internaționale, poate fi accesată pagina web https://www.ase.ro/?page=ase_top.

ASE își așteaptă candidații din acest an cu un concurs de Admitere exclusiv ONLINE, pe portalul admitere.ase.ro, și cu informații complete pe site-ul instituțional www.ase.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel