Asasinat la comandă? Tineri îndrăgostiți, studenți la Medicină, uciși și incendiați. Dan Antonescu, criminolog, ipoteză-cheie, după cazuri similare

foto: ziaruldeiasi.ro
foto: ziaruldeiasi.ro

Doi tineri studenți la Medicină au fost găsiți morți în casa în care stăteau cu chirie. Ei ar fi fost uciși și incendiați. 

În această dimineață, o scenă macabră a fost descoperită într-o casă din Iași. Doi tineri îndrăgostiți, studenți la Medicină, ea româncă, din Iași, el marocan, au fost găsiți uciși și incendiați, la partenerul vilei unde, se pare, locuiau cu chirie. În curtea în care se află această casă mai sunt încă două imobile. Anchetatorii iau în calcul un posibil asasinat și deja audiază doi suspecți, se pare că doi bărbați, conform bzi

Tinerii, un marocan și o româncă, erau studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași.

Vezi aici mai mult despre crimă: Doi îndrăgostiți, găsiți morți într-o vilă de lux din Iași. Ar putea fi vorba despre un asasinat. VIDEO de la fața locului

Expertul criminolog Dan Antonescu afirmă că, de obicei, criminalii dau foc pentru a șterge urmele, însă persoanele ucise nu sunt singurele probe care pot duce la identificarea făptașilor. Mai mult, conform acestuia, în majoritatea cazurilor asemănătoare, criminalii erau apropiați sau cunoscuți ale victimelor, cărora li s-a deschis ușa să intre în casă. 

”De regulă, astfel de incendieri sunt făcute de către criminali pentru ștergerea urmelor, dar, de fiecare dată când am întâlnit astfel de situații, am constatat că autorul făcea parte din cercul de cunoscuți ai victimei sau victimelor și că ajunsese în locuința respectivă cu acordul acestora. Prin aceste incendieri se încearcă o ștergere a urmelor, dar nu numai urmele din casă reprezintă probe sau se pot transforma în probe, ci multe alte elemente din anchetă ajung să fie la valoare de probă. Dovadă este faptul că deja sunt persoane care au fost audiate și polițiștii au creat un cerc de suspecți, din care-i elimină, pe rând, pe cei care au alibiuri sau se dovedește că nu au legătură cu fapte, rămânând cei care sunt, de fapt, autorii” a spus expertul criminolog Dan Antonescu, la Antena 3. 

Fetiță ucisă, aruncată pe câmp și incendiată

Recent, o fetiță a fost ucisă, aruncată pe un câmp din Arad și incendiată. Acuzat este tatăl vitreg care se pare că, aflat sub influența substanțelor halucinogene, ar fi împins-o pe micuță în perete, deranjat că aceasta voia să se joace cu el. Fetița s-a lovit puternic și a murit. Bărbatul ar fi încercat să o readucă la viață și, în fața eșecului, a dus-o cu o valiză pe un câmp și a incendiat-o. A fost descoperită de un bărbat care își plimba câinele. Inițial, a crezut că e vorba despre o păpușă. La început, anchetatorii au spus că-n mâna fetiței era un fir lung de păr. Aparent, ar fi fost al mamei, însă mama s-ar fi aflat în spital, unde năștea cel de-al treilea copil și primul cu bărbatul ce acum este acuzat de moartea fetiței. Rudele tânărului o acuză pe mama fetiței de crimă, susținând că aceasta a mers acasă, apoi s-ar fi întors în maternitate. 

Vezi mai mult aici

Tot Aradul a fost scena unui asasinat la comandă. Mașina omului de afaceri Ioan Crişan a fost aruncată în aer. Se pare că o bombă a fost activată de la mică distanță, când bărbatul s-a urcat în autoturism. A murit pe loc, iar ancheta încă nu a găsit vinovații. 

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel