Asasinat la comandă rezolvat după 18 ani. Suspectul, fiul unui fost șef de la "Doi și-un sfeert"

În urmă cu 18 ani, la 15 iulie 1998, o crimă zguduia Capitala. Mihai Ionescu, un om de afaceri român era asasinat cu patru focuri de armă în fața casei de pe strada Intrarea Mieilor din Sectorul 2. Polițiștii bucureșteni nu au închis dosarul, adăugând probă cu probă, astfel că în cursul de miercuri, în urma unor percheziții s-a ajuns la reținerea suspectului principal în acest caz de omor.

Poliţiştii Serviciului Omoruri şi procurorii de la Parchetul Capitalei au reuşit să pună cap la cap mai multe informaţii privind cazul „Mieilor",unde  în anul 1998 omul de afaceri Mihai Ionescu a fost asasinat în fața casei cu patru focuri de armă în propria mașină. Printre suspecții de la acea vreme s-a numărat și Alexandru Cătălin Găină, fiul  fostului adjunct al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Potrivit unor informații judiciare, în spatele asasinatului ar fi stat o datorie de aproape un milion de dolari, sumă pe care victima o împrumutase unor italieni, datorie pe care aceştia nu au mai vrut să o returneze lui Ionescu.

La vremea respectivă, anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze, mergând inclusiv pe ideea unei reglări de conturi. La baza acestei supoziţii a stat faptul că Mihai Ionescu era în relaţii cu oameni de afaceri napolitani, iar aceştia ar fi putut pune la capăt acest asasinat. La acea vreme, presa relata că în timp ce anchetatorii încă strângeau probe de la fața crimei, asasinul ar fi putut trece ușor granița din cauză că nu se instituise un control strict al persoanelor care părăseau România.

Alexandru Cătălin Găină, zeci de fapte penale 

De-a lungul anilor, deşi multe informaţii duceau către  Alexandru Cătălin Găină, anchetatorii nu au reuşit să-i dovedească implicarea acestuia în omorul la comandă.

Alexandru Cătălin Găină a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe fapte penale:  viol,  furt de autoturisme de lux,spargeri de locuințe, fals privind identitatea şi fals în declaraţii. Alexandru Cătălin Găină era cunoscut de polițiști ca unul dintre complicii  celebrului hoţ de maşini Radu Bolgiu, zis "Robocop", însă protecția de care se bucurau chiar din rândul anchetatorilor au înfrânat întotdeauna anchetele. Nu se știe în acest moment dacă aceste lucruri au avut vreo legătură cu faptul că acesta era fiul unui ofițer superior de la UM 0215 (fostul Doi și-un sfert), anchetatorii urmând să clarifice și acest aspect.

La momentul asasinatului, Mihai Ionescu era unul dintre oamenii de afaceri de succes din România, iar numele său fiind vehiculat și în scandalul „Ţigareta". Mai mult, acesta era cunoscut ca fiind cămătar, însă deţinea mai multe cluburi, dar şi firma „Mondo Mike". În 1992, acesta a candidat pentru un post de senator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel