Asasinat în Serbia. Avocații, în grevă: Protest

Irina Constantin / 30 iul 2018 / 17:23 Salveaza PDF Comentarii

Avocații din Serbia sunt în grevă. 

Este o grevă în semn de protest după asasinarea la Belgrad a colegului lor Dragoslav Ognjanovic, care a fost unul dintre apărătorii fostului preşedinte al Iugoslaviei Slobodan Milosevic, judecat pentru crime de război, şi a reprezentat de asemenea importanţi membri ai lumii interlope, relatează Reuters.

Împușcat mortal în fața locuinței. Fiul său, rănit

Dragoslav Ognjanovic, în vârstă de 57 de ani, a fost împuşcat mortal sâmbătă în faţa locuinţei sale din cartierul Novi Beograd din capitala Serbiei. Fiul său de 26 de ani a fost rănit la braţul drept.

Protestul avocaților

În timpul grevei, avocaţii vor refuza să participe la audieri la tribunal şi la alte cazuri, inclusiv audieri în faţa procurorilor şi la pledoarii, a anunţat într-un comunicat Baroul din Serbia.

'Baroul vrea să trimită un mesaj despre unitatea profesiei şi hotărârea fermă că nu va rămâne tăcut în astfel de cazuri', se precizează în comunicat.

Pregătiri în culise

Dragoslav Ognjanovic a făcut parte dintr-o echipă de consilieri juridici a lui Slobodan Milosevic. Ei l-au ajutat în culise să îşi pregătească apărarea, deoarece liderul iugoslav şi-a asumat singur apărarea în faţa judecătorilor Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie.

Mai mulţi membri proeminenţi ai reţelelor de crimă organizată din Serbia şi din Muntenegru, inclusiv un alt avocat, au fost ucişi la Belgrad în ultimii doi ani în ceea ce poliţia consideră un război pentru controlul pieţei drogurilor ilegale.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28