Asasinarea lui John F. Kennedy. Cine a stat în spatele complotului

kennedy
kennedy

Au trecut aproape 50 de ani de la asasinarea  celui de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, iar această crimă   este încă învăluită în mister. Tocmai de aceea, un renumit strateg republican, fost consilier al lui Richard Nixon, face dezvăluiri uimitoare despre cine s-a aflat cu adevărat în spatele asasinării lui Kennedy, în 1963,

Roger Stone susţine că are dovezi că fostul preşedinte de mai târziu, Lyndon B. Johnson, a aranjat asasinarea lui Kennedy, aşa cum arată în noua sa carte "Omul care l-a ucis pe John F. Kennedy - procesul impotriva lui LBJ", scrie Daily Mail.

 În carte, Stone mai afirmă că Richard Nixon şi Johnson au avut o relaţie cu Jack Ruby, asasinul lui Lee Harvey Oswald, cu mai mulţi ani înainte ca acesta să-l împuşte pe Oswald în subsolul politiei din Dallas, în 1963.

 Stone arată în cartea sa că Johnson a gestionat coloana oficială a lui Kennedy de la Dallas, cerând ca aceasta să treaca în dupa-amiaza acelei zile de noiembrie prin Dealy Plaza.

 Lyndon Johnson s-a stins din viaţă în urma unui atac de cord pe 22 ianuarie 1973, iar Richard Nixon pe 18 aprilie 1994, în urma unui accident vascular.

Jackie Kennedy, convinsă că Lyndon B. Johnson a comandat asasinarea președintelui

Văduva lui J,F, Kennedy , Jackie, credea că Lyndon B. Johnson şi un grup de miliardari din Texas au fost implicaţi în asasinarea președintelui . Aceasta a făcut o serie de înregistrări în care arăta  că succesorul soţului ei s-a aflat în centrul complotului organizat pentru a-l asasina pe Kennedy.

 Jackie Kennedy părea convinsă că Lyndon B. Johnson, pe atunci vicepreşedintele Statelor Unite, a orchestrat împreună cu câţiva oameni de afaceri texani atentatul din Dallas, iar Lee Harvey Oswald – despre care s-a afirmat mult timp că era un asasin care a acţionat pe cont propriu – a reprezentat o mică parte dintr-o conspiraţie mult mai complexă.

 Lyndon B. Johnson, născut în Texas şi fost guvernator şi senator din partea acestui stat american, a dus până la capăt mandatul lui Kennedy, iar apoi a fost ales preşedinte pentru încă un mandat.

 Casetele în care Jackie Kennedy a făcut aceste afirmaţii au fost înregistrate cu ocazia unui interviu acordat istoricului Arthur Schlesinger Jr., la câteva luni după asasinarea lui Kennedy, pe 22 noiembrie 1963, la Dallas, şi au fost sigilate într-un seif din Kennedy Library din Boston.

 Potrivit dorinței lui Jackie Kennedy, care s-a căsătorit ulterior cu armatorul grec Aristotelis Onassis, aceasta a ordonat ca aceste casete să nu fie făcute publice înainte de trecerea a 50 de ani de la moartea ei. Potrivit unor surse, ea se temea că declaraţiile ei ar putea să-i transforme pe membrii familiei sale în ţinte pentru anumite grupuri care vor dori să se răzbune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel