Asasinarea jurnalistei Daphne Galizia: Primii inculpaţi

sursa: facebook
sursa: facebook

Trei bărbați au fost inculpați în ancheta privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, alte şapte fiind arestate.

Trei bărbați au fost inculpați marți de justiția din Malta în ancheta privind uciderea jurnalistei de investigații Daphne Caruana Galizia, pe 16 octombrie, în explozia unei bombe plasate sub mașina sa, transmit EFE și AFP.

Acuzații, cu antecedente penale, sunt frații George și Alfred Degiorgio, 55 și 53 de ani, precum și Vince Muscat, 55 de ani, care fac parte din grupul de zece persoane reținute luni în legătură cu respectiva crimă, a informat publicația "Times of Malta". Cei trei s-au declarat nevinovați, magistrații maltezi imputându-le de asemenea infracțiunile de posesie ilegală de arme și de material pentru fabricarea bombelor.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă arestații au fost executanții asasinatului sau l-au și conceput. Celelalte șapte persoane arestate în acest caz ar putea fi eliberate în curând pe cauțiune, a afirmat aceeași publicație.

Jurnalista Daphne Caruana Galizia a fost asasinată la data de 16 octombrie, după ce acuzase constant politicieni și alți oficiali maltezi de corupție în popularul său blog Running Commentary, fiind dată în judecată de câteva ori.

Crima a provocat o undă de șoc în rândul opiniei publice malteze și a atras atenția lumii întregi asupra faptului că vendeta politică și criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa. După moartea jurnalistei, copiii săi au cerut demisia premierului maltez, acuzându-l că a creat o cultură a impunității care a transformat țara într-o 'insulă a mafiei'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel