Asalt Capitoliu. Manifestanţi pro-Trump, arestaţi şi inculpaţi

Departamentul Justiţiei american a anunțat că trei manifestanți pro-Trump au fost arestați și inculpați. 

Trei manifestanţi pro-Trump care apar în fotografii ce au făcut înconjurul lumii după intruziunea lor violentă asupra Capitoliului au fost arestaţi şi inculpaţi, a anunţat sâmbătă Departamentul Justiţiei american, potrivit AFP, scrie Agerpres. 

Jacob Anthony Chansley, alias Jake Angeli, complotistul în bustul gol care purta un coif cu coarne de bizon miercuri în asaltul asupra Capitoliului, a fost arestat şi acuzat de intruziune ilegală şi comportament violent în sediul Congresului SUA.

Acest individ era înarmat cu o lance de doi metri lungime, cu un drapel american ataşat chiar sub lamă, indică un comunicat al Departamentului Justiţiei.

'Lupul din Yellowstone'



Originar din Arizona, acest bărbat cu vârsta între 30 şi 40 de ani, care se autointitulează 'Lupul din Yellowstone', s-a remarcat deja în timpul demonstraţiilor pro-Trump din oraşul Phoenix în ultimele luni, arborând sistematic faimosul său coif. El se prezintă drept 'soldat numeric al QAnon', mişcarea al cărei erou este Donald Trump şi care consideră un triumf intruziunea de miercuri în sediul Congresului.

Adam Johnson, tânărul fotografiat în timp ce lua biroul preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a fost arestat vineri şi arestat pentru intruziune ilegală, comportament violent şi furt.

Derrick Evans, un ales al parlamentului statului Virginia de Vest, care s-a filmat în timp ce intra în forţă în Congres strigând 'Derrick Evans este la Capitoliu!', a fost arestat vineri la domiciliul său şi inculpat sâmbătă pentru intruziune ilegală şi comportament violent.

13 inculpări pentru intruziune şi dezordine



Vineri, Departamentul Justiţiei anunţase deja 13 inculpări pentru intruziune şi dezordine şi arestarea în Arkansas a lui Richard Barnett, bărbatul fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi.

Printre cei urmăriţi se află un bărbat care avea 11 sticle incendiare într-un vehicul parcat în apropierea sediului Congresului, un altul care a lovit cu pumnii un poliţist forţând trecerea spre Capitoliu şi un al treilea care a intrat în incinta Congresului cu o armă de foc încărcată.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie.

Proiect de rezoluție 



Congresmenii democraţi au redactat un proiect de rezoluţie pentru a începe procedura de destituire a lui Donald Trump sub acuzaţia de incitare la revoltă. Totuşi, procedura ar urma să fie decisă în Senat, unde încheierea ei înainte ca democratul Joe Biden să-şi preia mandatul de preşedinte, la 20 ianuarie, este practic imposibilă.

Dacă Donald Trump va fi găsit vinovat după ce îşi încheie mandatul, el ar putea primi interdicţia de a deţine funcţii publice la nivel federal, ceea ce ar însemna că nu va putea candida la alegerile prezidenţiale americane din 2024. În calitate de preşedinte al SUA, Trump se bucură de imunitate, care însă este valabilă doar până la încheierea mandatului său la Casa Albă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel