Aryna Sabalenka și-a apărat trofeul de la Australian Open: ”Acum ne-am descurcat mult mai bine”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Aryna Sabalenka și-a apărat trofeul de la Australian Open. 

Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA) a câştigat sâmbătă trofeul la Australian Open, după ce a învins-o în finală, în două seturi, 6-3, 6-2, pe chinezoaica Zheng Qinwen (15 WTA).

Sabalenka, deţinătoarea titlului, s-a impus extrem de uşor, în doar o oră şi 16 minute, într-o partidă în care a avut trei aşi şi nu a comis nicio dublă greşeală. Adversara ei, a doua jucătoare din China care dispută o finală la Australian Open, după Na Li care a triumfat în 2014, a avut şase aşi şi a comis şase duble greşeli, scrie Agerpres.

Sabalenka, felicitări pentru adversara sa

Aryna Sabalenka a felicitat-o pe adversara ei de sâmbătă, din finala Australian Open, chinezoaica Zheng Qinwen, despre care a spus că este o jucătoare ”grozavă” care cu siguranţă va disputa multe finale de acum încolo pe care le va câştiga, scrie EFE.

”O felicit pe Qinwen, deşi ştiu că acum este un pic dezamăgită. Este o jucătoare tânără, este o jucătoare grozavă, sunt convinsă că va juca multe finale de acest gen în cariera sa şi va triumfa”, a spus belarusa.

Sabalenka a mulţumit echipei sale pentru contribuţia avută la succesul său la Australian Open 2024, menţionând că a pus ceva presiune pe staff-ul tehnic după finala pierdută la Brisbane (WTA), la începutul acestei luni, în faţa Elenei Rybakina (Kazahstan).

”Acum ne-am descurcat mult mai bine”, a punctat Sabalenka.

Sabalenka, printre puținele sportive care și-au apărat trofeul

Belarusa, în vârstă de 25 de ani, este una dintre puținele sportive care a câștigat trofeul de la Melbourne doi ani la rând. Victoria Azarenka, compatrioata sa, a fost campioană în 2012 şi 2013, Serena Williams în 2009 și 2010,  Jennifer Capriati (SUA) în 2001 și 2002, Martina Hinghis (Elveția) în 1997, 1998 și 1999.

Citește și: Daniil Medvedev, revenire spectaculoasă și calificare în finala Australian Open. Adversarul său l-a învins pe Djokovic, campionul en-titre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel