Daniil Medvedev, revenire spectaculoasă și calificare în finala Australian Open. Adversarul său l-a învins pe Djokovic, campionul en-titre

FOTO: captură video @Eurosport
FOTO: captură video @Eurosport

Daniil Medvedev va juca a șasea sa finală de Grans Slam, după o calificare spectaculoasă.

Tenismanul rus Daniil Medvedev, locul 3 ATP, s-a calificat în finala turneului de Grand Slam de la Australian Open, după ce l-a învins într-un meci dramatic pe germanul Alexander Zverev (locul 6 ATP), revenind după ce a fost condus cu 2-0. Medvedev s-a impus în cinci seturi, cu scorul 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-3.

”La un moment dat, în al treilea set m-am simțit obosit fizic. Privindu-l (n.r. Zverev), nu am simțit asta la el. De fapt, mi-am dat seama că nu mai pot alerga în schimburi de 40 de lovituri așa cum am făcut în primul set.

Așa că am spus: Bine, să fiu mai agresivi. Dacă nu merge, măcar am încercat. Am încercat ceea ce credeam că va funcționa. A început să funcționeze. Am început să servesc mult mai bine. Acel tie-break (n.r. din setul 4, în care Zverev a avut 5-4 și două servicii) a fost incredibil. Am fost puțin norocos la acel retur de la 5-5. Dar asta e tenisul”, a spus Medvedev la interviul acordat pe teren.

Astfel, Daniil Medvedev va încerca să-și treacă în cont al doilea titlu de Grand Slam după cel din 2021 de la US Open, iar în finală îl va întâlni pe italianul Jannik Sinner care l-a învins pe campionul en-titre, Novak Djokovic, deținătorul recordului de trofee de Grand Slam, 24 din care 10 obținute la Melbourne.

Medvedev, la a șasea finală de Grand Slam

Daniil Medvedev va juca a șasea sa finală de Grand Slam, celelalte 5 fiind, de asemenea, pe hard. De la US Open în 2019, unde a ajuns în prima sa finală de turneu major, Medvedev s-a calificat în cele mai multe finale pe această suprafață dintre toți jucătorii din circuitul masculin.

Alexander Zverev s-a oprit în semifinale la Australian Open, la fel ca în 2020. Germanul nu a câștigat niciun titlu de Grand Slam, cea mai mare performanţă a lui în aceste turnee fiind finala de la US Open în 2020, scrie Eurosport

Jannik Sinner va disputa duminică prima finală majoră din cariera sa și este cel mai tânăr finalist din 2008, când Novak Djokovic era în acestă situație.

Citește și: Novak Djokovic - Jannik Sinner, scor final în semifinala de la Melbourne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel