Arsenie Boca, canonizare. ÎPS Laurențiu, anunț bombă

Scandalul legat de numele lui Arsenie Boca este pe cale să ia o nouă întorsătură. 

Comisia mitropolitană care se ocupă cu dosarul de canoniozare a părintelui a accelerat procesul, pentru a contracara acţiunea unor persoane care au obţinut drepturi de marcă înregistrată asupra numelui.

"Faptul că o persoană străină și de credință, și de neam își asumă dreptul de a fi urmaș al patrimoniului spiritual pe care îl oferă Bisericii părintele este strigător la Cer! Este ilogic, nefiresc, împotriva oricăror drepturi de moștenire - pe care le poate avea numai familia biologică a părintelui, dar care nu mai există. Însă pentru un călugăr, familia lui este Biserica, este Mănăstirea Prislop, Episcopia Devei și Hunedoarei, Mitropolia Ardealului, Patriarhia Română", a declarat mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu într-un interviu pentru tribuna.ro.

Înaltul ierarh a explicat şi cum se ma modica dispăuta legată de dreptul asupra numelui odată cu procesul de canonizare. "Biserica îl va trece în rândul sfinților şi numele se va schimba din „Părintele Arsenie Boca", în cel de „Sfântul Arsenie". În locul fotografiei cu chipul Părintelui, atât de multiplicată de doritorii de câștig necinstit, va fi zugrăvită și aprobată de către Sfântul Sinod icoana sa de sfânt, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu. Astfel, va dispărea și obiectul acestei nefirești uneltiri!" a mai afirmat mitropolitul Ardealului.

Vezi si: 'Arsenie Boca', deținută de un neoprotestant. Gigi Becali: Te-am mirosit

Chiar dacă n-a putut înainta o estimare precisă privind încheierea procesului de canonizare a lui Arsenie Boca, înaltul ierarh a afirmat că într-un viitor apropiat se va întruni Comisia mitropolitană de canonizare. Aceasta va alcătui un studiu ce va fi însușit de Sinodul Mitropolitan. Documentul va fi înaintat Preafericitului Patriarh Daniel, care-l va trimite Comisiei speciale a Sfântului Sinod, spre cercetare și avizare, iar apoi, în ultima etapă, propunerea de canonizare va fi supusă votului în plenul Sfântului Sinod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel