Arsenie Boca, canonizare. Biserica a decis data

O icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitaţie
O icoană semnată de Arsenie Boca, scoasă la licitaţie

Arsenie Boca, supranumit și "Sfântul Ardealului", va intra în rândul sfinților din calendarul Bisericii  Ortodoxe Române.

Biserica Ortodoxă Română se pare că a decis canonizarea părintelui Arsenie Boca. Potrivit unei informații B1 TV, evenimentul va avea loc pe 28 noiembrie, 2018, la 29 de ani de  la trecerea al Domnul a părintelui.

Numele de sfânt  al părintelui va fi de Sfântul Arsenie de la Prislop.

Decizia de canonizare a Părintele Arsenie Boca vine după intervenția Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, care a  solicitat  accelerarea procesului de transformare a părintelui Boca în sfânt, în contextul scandalului mărcii înregistrate cu imaginea acestuia, deținută de o firmă din Anglia.  Prin canonizare Biserica încearcă să stingă acest conflict.

Un bărbat din Arad a chemat Poliția de mai multe ori în ultimele săptămâni la comercianții de icoane, în calitate de reprezentant al unui român stabilit în Anglia care înregistrase acolo marca marca "Boca părintele şi Arsenie" la Oficiul European de Proprietate Intelectuală.

În locul fotografiei cu chipul Părintelui va fi zugrăvită și aprobată de către Sfântul Sinod icoana sa de sfânt, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu. Astfel, va dispărea și obiectul acestei nefirești uneltiri!" a declarat pentru tribuna.ro, Mitropolitul Ardelului, IPS Laurenţiu Streza.

Vezi si: Becali, în negocieri pentru marca Arsenie Boca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel