ARPIM contestă Legea care acordă farmaciilor drept de distribuție

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) consideră că proiectul de lege recent adoptat de Camera Deputaților nu face decât să adâncească criza medicamentelor din România.

Proiectul de lege recent adoptat de Camera Deputaților nu face decât să adâncească criza medicamentelor din România, în condițiile în care pacienții români întâmpină deja dificultăți majore în a-și găsi medicamentele în farmacii, susține ARPIM.

„De asemenea, considerăm că legea va îngreuna eforturile Ministerului Sănătății de a se asigura că fenomenul exporturilor paralele nu îi lipsește pe pacienții români de medicamentele necesare. Politica celui mai mic preț la nivel european reglementată în România a condus deja la exporturi paralele de peste 20% din valoarea pieței. Mărind numărul de potențiali exportatori crește semnificativ riscul ca acest fenomen să ia amploare în detrimentul accesibilității pacienților români la terapiile de care au nevoie.

[citeste si]

Este dificil de înțeles ce a stat la baza deciziei Camerei Deputaților de a iniția acest proiect de lege, în condițiile în care Ministerul Sănătății face eforturi pentru a găsi soluții la criza medicamentelor. În acest sens considerăm că este nevoie de o coroborare a deciziilor tuturor celor implicați în politica medicamentului din România. Avem însă încredere că decidenții vor reveni asupra acestui proiect de lege și vor prioritiza interesul pacientului român de a avea acces la medicamentele necesare”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel