Armistițiul Israel - Gaza, văzut de Iran: Sioniștii au fost îngenuncheați

Javad Zarif (centru)
Javad Zarif (centru)

Ministrul de Externe al Iranului a felicitat "rezistența palestiniană" pentru "victoria" împotriva "agresorilor sioniști".

La o zi după încheierea unui armistițiu permanent între Gaza și Israel care a pus capăt celor 50 de zile de conflict armat, ministrul iranian Javad Zarif i-a felicitat pe palestinieni pentru că "au făcut regimul sionist să îngenuncheze în fața puterii și valorii grupurilor de rezistență", conform Jerusalem Post.

Declarația lui Zarif a inclus sintagme precum "rezistența din Palestina" și "bravii luptători ai Gazei", dar s-a ferit să menționeze Hamas-ul sau jihadul islamic.

Unul dintre liderii Gărzii Revoluționare iraniene declara recent că Iranul va accelera livrările de arme către Hamas, după ce Teheranul a doborât o dronă israeliană care zbura în spațiul aerian iranian.

John Kerry, surprins de un microfon deschis: Israelul, precis pe naiba!

Iranul a afirmat că victoria "subliniază susținerea Iranului pentru rezistența națiunii Palestiniene în viitor", adăugând că Ierusalimul va fi într-un final "eliberat" de sub "ocupația Israelului".

Iranul nu recunoaște existența statală a Israelului.

Războiul dintre armata israeliană şi facțiunile palestiniene s-a soldat în 50 de zile cu peste 2.130 de morţi în rândul palestinienilor şi cu 68 de victime în rândul israelienilor. ONU a deschis o anchetă pentru a cerceta dacă Israelului se face vinovat de crime de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel