Armistițiu Ucraina. Primul soldat ucis

Foto: time.com
Foto: time.com

Armata ucraineană a anunța că unul din soldații săi și-a pierdut viața în estul Ucrainei, acesta fiind primul militar ucis de la intrarea în vigoare, la 24 decembrie, a unui nou armistițiu cu separatiștii proruși.

Militarul a fost ucis în satul Krutaia Balka, la 15 km nord de fieful rebelilor Donețk, a indicat armata ucraineană într-un comunicat.

Separatiștii nu au informat despre nicio pierdere de la intrarea în vigoare a noului armistițiu.

Această nouă încetare a focului a fost semnată săptămâna trecută de cele două tabere în urma unei propuneri a Grupului de contact care reunește Kievul, Moscova și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), scrie Agerpres.

Kievul și separatiștii anunțaseră până atunci schimburi de focuri, dar nu și victime.

Ucraina este de peste doi ani victima unui conflict care a făcut peste 9.600 de morți, între forțele guvernamentale și separatiști proruși, susținuți militar — potrivit Kievului și Occidentului — de Rusia, acuzații respinse de Moscova.

În pofida instaurării mai multor armistiții, confruntările au loc cu regularitate de-a lungul liniei frontului. Ultima încetare a focului a fost instituită la 1 septembrie și ea a rămas în general respectată până la începutul lunii decembrie, când lupte virulente au izbucnit în jurul nodului feroviar strategic de la Debalțevo, aflat sub controlul rebelilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel