Armenia, tentativă de ASASINAT a premierului

Armenia a împiedicat o tentativă de asasinat asupra prim-ministrului Nikol Pashinyan și preluarea puterii de către un grup de foști oficiali, a declarat Serviciul Național de Securitate (NSS) al țării.

Nikol Pashinyan, primul ministru al Armeniei, a fost supus presiunilor în ultimele zile, mii de manifestanți protestând și cerând să renunțe la acordul de încetare a focului. Decizia a asigurat avansuri teritoriale pentru Azerbaidjan în regiunea disputată Nagorno-Karabakh.

Se plănuia asasinarea premierului și înlocuirea sa

Într-o declarație de acum câteva ore, Serviciul Național de Securitate (NSS) a precizat că fostul său șef, Artur Vanetsyan, fostul șef al fracțiunii parlamentare a Partidului Republican, Vahram Baghdasaryan și voluntarul de război Ashot Minasyan au fost arestați. „Suspecții plănuiau să uzurpe ilegal puterea prin asasinarea primului ministru și existau deja potențiali candidați pentru a-l înlocui”, a adăugat NSS.

Pashinyan a declarat la începutul acestei săptămâni că nu are de ales decât să semneze acordul intermediat de Rusia, pentru a preveni pierderi teritoriale suplimentare. El a spus că își asumă responsabilitatea personală pentru pierderi, dar a respins apelurile de demisie. Ieri, sătenii etnici armeni din Nagorno-Karabakh și-au incendiat casele și au fugit în Armenia, în ajunul termenului care va ceda părți ale teritoriului către Azerbaidjan, ca parte a acordului de încetare a focului. Conform acordului, 2.000 de soldați ruși de menținere a păcii sunt desfășurați în regiune, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel