Armele de foc divizează SUA. Americanii au ieșit în stradă pentru a pune presiune pe Congres

Mitinguri pentru controlul armelor au avut loc sâmbătă la Washington, New York, alte oraşe din SUA şi din întreaga lume, pentru a creşte presiunea asupra Congresului după o serie de atacuri armate în masă.

La Washington, fiul unei victime în vârstă de 86 de ani din atacul din supermarketul Buffalo a spus: „Este îndeajuns. Nu vom merge în linişte la noapte ”, transmite The Guardian, potrivit Mediafax.

Mitingurile March for Our Lives au avut loc la mai puţin de o lună după ce 10 persoane au fost ucise în atacul din Buffalo, New York, iar 19 copii şi doi profesori au fost ucişi la o şcoală elementară din Uvalde, Texas.

March for Our Lives a fost format în 2018 după un atac la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, în care au fost ucişi 14 studenţi şi trei adulţi. Organizatorii au estimat că un milion de oameni, majoritatea tineri, s-au alăturat protestelor atunci.

Grupul i-a ajutat pe republicani din Florida să adopte reforme, inclusiv creşterea vârstei de a cumpăra arme mari, inclusiv puşti în stil AR-15, de la 18 la 21 de ani; instituirea unui interval de trei zile între achiziţie şi acces; permiterea personalului şcolar instruit să poarte arme şi investirea a 400 de milioane de dolari în servicii de sănătate mintală şi securitatea şcolii.

Parlamentarii din Florida au aprobat, de asemenea, o lege care poate interzice armele de foc persoanelor despre care se crede că reprezintă un pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel