Arme nucleare. SUA, mesaj pentru Kim Jong Un

kim jong un
kim jong un

Secretarul american al apărării în exerciţiu, Pat Shanahan, a chemat luni Coreea de Nord să revină la masa negocierilor pentru discuţii asupra armelor nucleare, informează DPA.

'Ca întotdeauna, sperăm că nord-coreenii se vor angaja productiv prin canale diplomatice pentru a ne rezolva preocupările', a declarat Shanahan în comentarii citate de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap în timpul unei vizite la Seul. Statele Unite îşi menţin angajamentul faţă de sancţiunile impuse Phenianului până când Coreea de Nord va respecta 'toate reglementările internaţionale', a adăugat el.

Preşedintele american Donald Trump speră într-o apropiere faţă de liderul nord-coreean Kim Jong-un. După un summit eşuat în Vietnam în februarie, negocierile stagnează. Washingtonul şi Phenianul nu au putut cădea de acord asupra problemei centrale privind neproliferarea nucleară. Kim a cerut ridicarea celei mai mari părţi a sancţiunilor internaţionale, dar fără succes. Shanahan a declarat că singura soluţie acceptabilă ar fi monitorizarea dezarmării nucleare în Peninsula Coreea.

Oficialul american le-a spus în mod clar omologilor săi japonez şi sud-coreean la o întâlnire duminică în Singapore că SUA nu vor să se abată de la obiectivele sale de dezarmare nucleară în peninsula coreeană. Trump urmează să viziteze Coreea de Sud în aproximativ trei săptămâni. Săptămâna trecută el a discutat despre situaţia din peninsulă cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel