Arme nucleare. Netanyahu: Acesta e obiectivul Israelului

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a reafirmat miercuri determinarea ţării sale de a-şi împiedica ''inamicii'' să dobândească arma atomică, o declaraţie intervenită la câteva ore după ce statul evreu a recunoscut că a lansat un atac aerian în 2007 asupra unui ''reactor nuclear'' în Siria, transmite AFP.

Guvernul israelian, armata israeliană şi Mossad (serviciul de informaţii) au împiedicat Siria să dezvolte o capacitate nucleară, iar întregul merit le revine, a scris Netanyahu pe Twitter.

Poziţia israeliană a fost şi rămâne constantă: să-i împiedicăm pe inamicii noştri să dobândească arma atomică, a subliniat el.

Aceasta este prima reacţie a lui Netanyahu după recunoaşterea oficială, miercuri, de către Israel a raidului împotriva sitului nuclear Al-Kibar din provincia estică siriană Deir Ezzor, întreprins în noaptea de 6 spre 7 septembrie 2007.

[citeste si]

Această recunoaştere coincide cu o înmulţire a avertismentelor lansate de Israel împotriva întăririi prezenţei militare a Iranului în Siria, şi a apelurilor de modificare sau anulare a acordului încheiat de marile puteri cu Teheranul cu privire la programul nuclear iranian.

Premierul Netanyahu nu a nominalizat însă Iranul în scurtul său comunicat.

În cursul zilei, ministrul apărării, Avigdor Lieberman, afirmase că acest raid a servit ca mesaj pentru toată lumea din Orientul Mijlociu.

La rândul său, ministrul pentru serviciile de informaţii, Yisrael Katz, s-a referit voalat la un nou scenariu de acest tip. Israelul nu ar permite niciodată ca arma nucleară să cadă în mâinile celor care îi ameninţă existenţa: Siria ieri, Iranul astăzi', a avertizat el pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel