Armată UE: Șefii NATO atenționează UE după propunerea lui Jean Claude Juncker

Stoltenberg
Stoltenberg

Șeful civil și cel militar al NATO au atenționat Uniunea Europeană față de duplicarea capacităților, după ce președintele Comisiei Europene a sugerat ca blocul să înființeze o armată a Uniunii Europene pentru a descuraja Rusia, potrivit Reuters.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferință de presă că ar fi binevenite cheltuieli suplimentare ale statele UE în sectorul Apărării, arătând însă că duplicarea ar fi ineficientă.

"Este important să evităm duplicarea și să îndemnăm Europa să se asigure că tot ceea ce face este complementar cu alianța NATO", a spus Stoltenberg.

Comandantul suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR), gen. Philip Breedlove, a transmis același mesaj, deși a reiterat că alianța militară 'nu este implicată' în dezbaterea din UE. 'Dar am dori să evităm orice duplicare, pentru că trebuie să investim inteligent', a spus Breedlove.

'Cred că trebuie să apreciem cooperarea pe care o avem deja în UE', a adăugat el, exemplificând cu ceea ce au făcut cele două părți pentru a combate pirateria în Cornul Africii și pentru a susține pacea în Kosovo.

NATO include toate statele UE, cu excepția Austriei, Ciprului, Finlandei, Irlandei, Maltei și Suediei. SUA și Canada sunt de asemenea membre ale Alianței, alături de țări nemembre UE precum Albania, Islanda, Norvegia și Turcia.

Culise: Germania e alarmată din cauza Victoriei Nuland și a generalului Breedlove

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel