Armata Ucrainei explică de ce a fugit comandamentul ruşilor din Herson

Şefa centrului de presă al forţelor de securitate şi apărare ale Comandamentului Operaţional "Sud" din Ucraina, Natalia Humeniuk, a comentat informaţiile potrivit cărora comandamentul militar al invadatorilor ruşi a părăsit Hersonul ocupat, subliniind că acest lucru înseamnă că, până la urmă, pentru inamic, ofensiva (rusă, n.r.) este mai puţin importantă decât salvarea propriei vieţi.

"Cel mai probabil, acest lucru (plecarea conducerii militare ruse din Herson, n.r.) înseamnă că cineva trebuie să-şi salveze viaţa şi că cineva este foarte speriat în legătură cu propriile perspective. De asemenea, dovedeşte conştientizarea faptului că deţinem puternic şi inevitabil controlul asupra arterelor de transport şi logistică" - a explicat Humeniuk, potrivit Rador.

Totodată, aceasta a observat că ocupanţii riscă în continuare, prin încercarea de a folosi podurile pentru transportul trupelor "nepreţuite" cu ajutorul vehiculelor uşoare. "Pentru că ei (ruşii, n.r.) înţeleg că daunele pe care le provocăm sunt destul de elocvente.

Adică, dacă aceste rute logistice pentru transportul echipamentelor grele şi extragerea rezervelor eşuează, nu va mai exista o asistenţă militară la fel ca înainte" - a subliniat Humeniuk. Întrebată dacă o ofensivă rusă este posibilă în astfel de circumstanţe în această direcţie, Natalia Humeniuk a declarat că, în condiţiile luptelor moderne şi a controlului trupelor exercitat de la distanţă, ruşii pot recurge la noi ofensive şi vor încerca să facă acest lucru.

Vezi și: Update: Ruşii, 800 de bombardamente pe zi asupra poziţiilor ucrainene/ Război Ucraina. Noi bombardamente în Crimeea, Odesa, Harkiv și Mikolaiv. Apelul lui Zelenski

"Dar faptul că nu sunt atât de interesaţi de eficacitatea acestei operaţiuni, ci de salvarea vieţii lor, este deja evident" - a adăugat reprezentanta armatei ucrainene. Amintim că vicepreşedintele Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevski, a raportat recent că majoritatea reprezentanţilor comandamentului militar rus au părăsit centrul regional (oraşul Herson, n.r.), mutându-se pe malul stâng al râului Nipru.

Această "retragere" are loc în contextul în care armata ucraineană a lovit cel de-al patrulea şi ultimul pod din regiunea Herson pe care ruşii îl foloseau pentru a transfera echipamente militare pe malul drept al Niprului, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel