Armata ucraineană începe să câştige teritoriu în Bahmut. Mesajul lui Zelenski

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj trupelor ucrainene după câştigurile teritoriale revendicate la Bahmut. 

"Vedem cât de isteric reacţionează Rusia la toate progresele pe care le facem în acest sector, la toate poziţiile pe care le cucerim. Inamicul ştie că Ucraina va câştiga", a declarat Zelenski într-un mesaj video, conform Agerpres.

Armata ucraineană efectuează mai multe acţiuni ofensive în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Malyar.

"Libertatea nu este gratuită". Gen. James McConville, şeful Statului Major al Forţelor Terestre SUA, a comparat războiul din Ucraina cu debarcarea trupelor aliate din 1944

Invazia rusă a Ucrainei reaminteşte că "libertatea nu este gratuită", a afirmat luni şeful Statului Major al Forţelor Terestre americane, făcând o paralelă cu sacrificiile consimţite de Aliaţi în cursul debarcării din 1944, notează AFP.

Generalul James McConville, aflat la Bayeux, în Franţa, alături de omologii săi din Marea Britanie şi Franţa, a salutat ceea ce trupele aliate "au făcut împreună pentru a reda libertatea popoarelor Europei. Ne aflăm într-o situaţie foarte asemănătoare cu atacul fără motiv asupra Ucrainei. Asta ne reaminteşte că libertatea nu este gratuită".

Războiul din Ucraina este o "întoarcere a istoriei şi a confruntărilor periculoase între marile puteri", a declarat generalul britanic Sir Patrick Sanders în cursul conferinţei de presă comune, adăugând că armata britanică a "antrenat 10.000 (soldaţi ucraineni) din iunie 2022 şi că speră să formeze 25.000 până la 30.000 în acest an".

"Soldaţii ucraineni sunt extraordinar de impresionanţi, cel mai tânăr are 18 ani, cel mai în vârstă 65 de ani, nu se odihnesc, nu se opresc niciodată, sunt foarte implicaţi în a-i respinge pe ruşi afară din ţara lor", a mai explicat acesta. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel