Armata ucraineană ar fi recuperat 11 localităţi din regiunea Herson de la ruşi

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

Armata ucraineană anunţă că a recucerit 11 localităţi din regiunea Herson de la ruşi. 

În timpul avansării lor spre nordul acestei regiuni, forţele ucrainene au dat de asemenea peste echipament militar rus abandonat, inclusiv tancuri T-64, a anunţat Ministerul Apărării de la Kiev.

Autorităţile ucrainene au putut livra hrană şi medicamente localnicilor, se mai menţionează în comunicatul ministerului.

La rândul lor, forţele armate ruse susţin că au preluat complet controlul asupra regiunii Herson.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a atenţionat că Moscova vrea să înfiinţeze o "republică populară" prorusă în regiunea Herson, după modelul regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, scrie Agerpres.

Pradă de război - Șeful Agenției de Stat a Ucrainei acuză rușii că au jefuit centrala și un hotel de la Cernobîl

Înainte de a părăsi teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, invadatorii au furat, în special, ceainice, aparate de cafea și computere.

Dușmanii au luat cu ei o mulțime de lucruri, a spus șeful Agenției de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de excludere, Yevhen Kramarenko, în emisiunea maratonului de informații, potrivit publicației ucrainene UNIAN.

„Au început să scoată obiecte de valoare, să le împacheteze în echipamente care mai erau lăsate la amplasamentul centralei nucleare de la Cernobîl și să plece. Au furat lucruri mai mult sau mai puțin valoroase - computere, un fel de cafetiere, ibric, le-au încărcat în mașinile lor și le-au dus”, a spus oficialul.

Kramarenko a adăugat că invadatorii le-au interzis angajaților centralei nucleare să-și părăsească locurile de muncă. El a adăugat că angajații s-au deplasat cu mare atenție pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl și le era frică să treacă dincolo, pentru că le era frică de dispozitivele explozive pe care inamicul le putea părăsi.

"Acum nu putem fi siguri dacă există invadatori în orașul Cernobîl. Există un hotel acolo. Și invadatorii au furat chiar și furculițele, lingurile, farfuriile care se aflau în hotel", a spus oficialul.

Pe 24 februarie, trupele ruse au pătruns în Ucraina, iar inamicul a preluat controlul asupra tuturor instalațiilor de la Cernobîl situate în zona de excludere. Mai târziu, au apărut informații despre expunerea probabilă a armatei ruse, care, în special, săpau tranșee în Pădurea Roșie din zona Cernobîl. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel