Armata siriană a intrat cu tancurile în oraşul Banias

siria-tanc-afp
siria-tanc-afp

În această dimineață, armata siriană a intrat cu tancurile în oraşul Banias, unul dintre bastioanele mişcării de contestare a regimului, în nord-vestul ţării, în timp ce comunicaţiile şi electricitatea au fost întrerupte, au declarat militanţi pentru drepturile omului.

www.dcnews.ro

Tancurile au pătruns dimineaţa devreme în Banias şi încearcă în prezent să se îndrepte spre cartierele din sudul oraşului, bastion al manifestanţilor, au adăugat militanţii.

Mai mulţi locuitori au "format scuturi umane" pentru a împiedica tancurile să avanseze spre aceste cartiere, au afirmat ei.

Comunicaţiile şi electricitatea au fost întrerupte în oraş, în timp ce nave ale armatei patrulează în largul cartierelor din sud, potrivit aceloraşi surse.  Pe de altă parte, mai multe tancuri încercuiesc oraşul vecin Bayda, potrivit militanţilor.

Oraşul Banias este încercuit de armată de peste o săptămână. Miercuri seara, forţele de securitate au consolidat asediul asupra oraşului Banias, unde mii de persoane au manifestat împotriva regimului.

Armata a mobilizat tancuri şi trupe suplimentare în jurul oraşului în ultimele zile. "Se pare că se pregătesc să atace oraşul, aşa cum au făcut la Deraa", o localitate din sud unde s-a născut mişcarea de contestare şi în care armata a pătruns la 25 aprilie, înainte de a începe să se retragă joi, a declarat un militant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel