Armata rusă desfășoară exerciții cu elicoptere de luptă în Tadjikistan. Cum arată cea mai mare bază militară a Rusiei în afara granițelor sale

Ministerul Apărării vrea să cumpere două elicoptere militare Airbus H215M cu 150 de milioane de euro / Foto: Pixabay, de Steve Unwin
Ministerul Apărării vrea să cumpere două elicoptere militare Airbus H215M cu 150 de milioane de euro / Foto: Pixabay, de Steve Unwin

Armata rusă desfășoară exerciții militare cu elicoptere de luptă în Tadjikistan.

O bază militară rusă desfășoară un exercițiu în munții Tadjikistanului cu elicoptere de luptă, a anunțat miercuri Districtul Militar Central (CVO), scrie Interfax.

„Echipajul de zbor al elicopterelor de transport și de luptă Mi-8MTV5-1 și al elicopterelor de atac Mi-24 ale grupului de aviație al bazei militare 201 exersează abilitățile de supraviețuire într-un exercițiu în munții din Tadjikistan”, a declarat serviciul de presă al districtului.

În același timp, militarii folosesc echipamente de salvare, echipamente speciale și mijloace improvizate pentru supraviețuire.

„Se acordă o atenție deosebită săriturilor cu parașuta, dar și depășiri diferitelor obstacole, inclusiv în apă.”, a spus serviciul de presă.

Exercițiul militar se va încheia cu un exercițiu de exersare a abilităților de supraviețuire în sălbăticie. Piloții vor trebui să își ia apă și mâncare pentru ei, să facă foc și să pregătească o tabără pentru noapte, au spus militarii.

Cum este dotată această bază militară din Tadjikistan



Cea de-a 201-a bază militară staționată în Tadjikistan este cea mai mare unitate militară a Rusiei în afara granițelor sale (parte a Districtului Militar Central). Este situat în două orașe - Dușanbe și Bokhtar. Include arme motorizate, tancuri, artilerie grea, unități de recunoaștere, unități de apărare aeriană, dar și unități de apărare și comunicații RCB.

Pe fundalul venirii talibanilor la putere în Afganistan în 2021, armata rusă a raportat despre consolidarea bazei din Tadjikistan cu noi arme. În special, la 6 decembrie 2021, baza militară rusă din Tadjikistan a primit 30 de tancuri modernizate T-72B3M pentru a înlocui vehiculele de luptă mai vechi.

În plus, comandantul Districtului Militar Central, Alexander Lapin, a raportat în 2021 că trei batalioane de arme motorizate ale bazei 201 au fost complet reechipate cu echipament militar modern - BMP-2M și BTR-82A. Unitățile sale antiaeriene au primit complexe Verba noi.

„Baza a primit, de asemenea, sisteme de rachete ghidate antitanc Kornet, puști de lunetist ASVK-M Kord, puști de asalt AK-12, aruncătoare de flăcări de infanterie propulsate de rachete cu rază care au o putere crescută și echipamente de la serviciile de asistență logistică și tehnică.”, a spus Lapin în noiembrie 2021. .

La sfârșitul anului 2019, armata rusă a consolidat apărarea aeriană a bazei 201 din Tadjikistan cu sisteme de apărare aeriană cu rază lungă. A intrat în serviciul de luptă divizia de sisteme de rachete antiaeriene S-300PS (JSC Concern VKO Almaz-Antey).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel