Armata română preia comanda aeroportului din Kabul

aeroport kabul
aeroport kabul

Un grup de 75 de militari români vor prelua, din aprilie, de la un contingent ungar, funcţii din structura administrativă şi din cea de comandă în Aeroportul Internaţional Kabul (KAIA).

Ceremonia militară prilejuită de plecarea în Afganistan a detaşamentului de militari români care va prelua comanda KAIA a avut loc, miercuri, la Flotila 90 Transport Aerian. 75 de militari vor prelua, de la contingentul ungar, rolul de naţiune conducătoare a aeroportului afgan, încadrând funcţii din structura administrativă şi din cea de comandă ale aeroportului, informează Agerpres. Detaşamentul românesc îşi va desfăşura activitatea în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate din Afganistan, ISAF, aflată sub comanda operaţională a NATO.

România este prima ţară NATO care va executa această misiune pentru o perioadă de un an de zile, rotirea detaşamentelor realizându-se la un interval de şase luni. Printre misiunile principale pe care militarii români le vor îndeplini la conducerea aeroportului se numără coordonarea operaţiilor aeriene zilnice, procesare aeroportuară sau prelucrarea informaţiilor meteo. De asemenea, militarii români vor asigura sprijinul logistic al operaţiunilor de pe aeroport, precum şi protecţia forţei - securitate aeroportuară, control acces, poliţie militară, descoperire şi neutralizare dispozitive explozive improvizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel