Armata poloneză răspunde crizei din Ucraina: caută 10.000 de voluntari pentru unități speciale

Riscul escaladării situației din Kiev a determinat-o pe vecina din estul Ucrainei, Polonia, să-și îmbunătățească sistemul de apărare în special prin sporirea numărului de soldați, conform tvn24.pl. Astfel, Ministerul polonez al Apărării și Academia Națională de Apărare doresc să crească numărul unităților speciale cu 10.000 de soldați.

"Trebuie să recunosc că am tras unele concluzii din acest conflict care sunt foarte importante pentru echipa noastră", a declarat general-maiorul Academiei Naționale de Apărare, Boguslaw Pacek. 

Armata poloneză are probleme în a completa numărul de 20.000 de soldați care ar trebui să formeze aceste unități speciale (National Reserve Forces). Deocamdată există doar jumătate din efectivele cerute. 

Polonezii nu sunt însă stimulați să se ofere voluntari din cauza slabei remunerații, chiar dacă pe lângă plata anuală pentru colaborarea cu NSR, soldații vor primi și câteva sute de dolari în fiecare lună.

Citește și: Pregătiri de război. Recrutarea obligatorie

Parlamentul polonez a început anul acesta să lucreze la amendamente pentru proiectul de lege privind NSR. Modificările ar urma să facă serviciul unul mai atractiv pentru eventualii voluntari.

Într-un top al forțelor armate din întreaga lume, armata poloneză este clasată de Global Fire Power  pe locul 18. La o populația de aproximativ 38 de milioane de persoane, Polonia numără 120.000 de militari activi. Personalul militar în rezervă numără 515.000 de persoane.

Flota Poloniei include 475 de aeronave, dintre care 67 avioane de luptă, 263 de elicoptere și 29 elicoptere de atac.

Polonia are în nord deschidere la Marea Baltică, dar nu dispune de o flotă impresionantă. Forțele armate poloneze nu au niciun port avio, dar dispun de două fregate și cinci submarine.

Citește și: Băsescu, despre ordinul din MO privind recrutarea în caz de război

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel