Armata nord-coreeană declară invalid armistiţiul din 1953

Armata din Coreea de Nord a declarat invalid armistiţiul istoric de pace cu Coreea de Sud semnat în 1953, acesta fiind primul pas către anularea acestuia, scrie CNN. Anunţul a fost făcut de un ziar oficial nord-coreean și vine odată cu începerea manevrelor militare sud-coreene la care participă și circa 3.000 de militari americani.

Armata din Coreea de Nord declară invalid armistiţiul care prevedea încetarea războiului cu Coreea de Sud, în 1953, într-un articol publicat în ziarul oficial nord-coreean, Rodong Sinmun, anunţă CNN. Este doar un prim pas în a anula armistiţiul de pace.

 Acest anunţ vine pe fundalul noului exerciţiu militar comun care se desfăşoară între Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii. Acesta, numit Key Resolve, e programat să dureze două luni de zile şi peste 3000 de militari americani vor lua parte la el.

 Coreea de Nord susţine că aceste exerciţii militare anuale sunt "o declaraţie deschisă de război", în timp ce Coreea de Sud susţine că aceste exerciţii sunt pur defensive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel