Armata, instituţia în care românii au cea mai mare încredere. Preşedinţia, pe ultimul loc

Facebook MApN
Facebook MApN

Centrul de cercetări sociologice LARICS, în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române au lansat Barometrul de Securitate a României, ediția aprilie 2021. Conform acestuia, Armata rămâne instituţia care beneficiază de cea mai mare încredere din partea populaţiei. 

 

Barometrul de Securitate a României, ediția aprilie 2021, a fost realizat cu sprijinul Astra Zeneca, DAMEN, Lockheed Martin și analizează percepțiile românilor în 7 capitole distincte: Securitate națională și globală, Relații Internaționale, Relațiile cu Republica Moldova, Percepții ale Amenințărilor, Relații Interetnice, Industria de Apărare, Pandemia.

Datele pentru realizarea Barometrului au fost culese în perioada 12 aprilie – 23 aprilie 2021 în București și în toate județele României pe baza unui chestionar telefonic. 

Armata, instituţia în care românii au încredere

Astfel, 72,6 la sută dintre românii care au răspuns la sondaj au încredere că Armata îşi face datoria aşa cum trebuie. Foarte aproape în sondaj se află şi Biserica, cu un nivel de încredere de 57,5 la sută. 

Unul din doi români consideră, conform Barometrului, că şi Ministerul Afacerilor Externe este o instituţie de încredere, în timp ce preşedinţia este la coada clasamentului. Doar 39,7 la sută dintre respondenţi şi-au arătat încrederea. 

În jurul cifrei de 50 la sută încredere se află şi Jandarmeria (47,4 la sută), Serviciul Român de Informaţii (49 la sută), dar şi spitalele (48,2 la sută). 

REZULTATELE COMPLETE ALE BAROMETRULUI POT FI CONSULTATE AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel