Armata din Taiwan, pusă în alertă de 17 avioane militare și 5 nave ale Chinei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Armata Taiwanului a urmărit 17 avioane militare chineze și 5 nave. MND a trimis avioane, nave și sisteme de rachete de pe țărm pentru a urmări aeronavele și navele Armatei Populare de Eliberare.

Ministerul Apărării Naționale (MND) din Taiwan a urmărit 17 avioane militare chineze și cinci nave în întreaga țară.

Din cele 17 avioane ale Forțelor Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare (PLAAF), 10 avioane chineze, inclusiv patru avioane de luptă Sukhoi Su-30, trei avioane de luptă Shenyang J-11, două avioane de luptă Shenyang J-16 și un avion de transport Shaanxi Y-8 au trecut linia mediană a strâmtorii Taiwan, potrivit MND.

Taiwan a trimis avioane și nave de patrulare aeriană de luptă, în timp ce a implementat sisteme de rachete de la țărm pentru a monitoriza aeronavele și navele navale chineze, scie Taiwan News.

China îi acuză pe senatorii americani că au perturbat pacea în strâmtoarea Taiwan. Noi exerciții de „pregătire pentru război“

Armata Populară de Eliberare (PLA) a acuzat o delegație de senatori americani care vizitează Taiwan de perturbarea și distrugerea păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan prin vizita lor în Taiwan și a anunțat exerciții militare suplimentare în strâmtoare.

Duminică seara (14 august), o delegație de cinci membri a Congresului SUA, condusă de senatorul Ed Markey, a sosit la Taipei, la doar 12 zile după ce președintele SUA Nancy Pelosi a făcut o călătorie istorică în țară (citește AICI). Ca răspuns, Comandamentul Teatrului de Paște al PLA a acuzat luni după-amiaza cea mai recentă vizită ca fiind „încălcare flagrantă” a principiului „o singură China” și a celor Trei Comunicate, precum și a suveranității și integrității teritoriale a Chinei.

PLA a susținut că vizita senatorilor trimite „un semnal greșit forțelor separatiste ale independenței Taiwanului și dezvăluie pe deplin adevărata față a SUA ca perturbator și distrugător al păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan”. Comandamentul Teatrului de Est a anunțat apoi că a organizat patrule comune de pregătire pentru luptă și exerciții în „spațiul maritim și aerian din jurul insulei Taiwan”.

Declarația susținea că „Taiwanul este Taiwanul Chinei” și că nicio ingerință străină nu ar fi permisă să interfereze cu „problema Taiwanului”. Acesta i-a avertizat pe liderii SUA și a Partidului Democrat că strategiile „Folosirea Taiwanului pentru a controla China” și „să se bazeze pe SUA pentru a-și căuta independența” sunt „condamnate la eșec” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel